Ganzen spotten Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land met een rijke flora en fauna. Het land heeft ook veel te bieden op het gebied van vogelspotten, waaronder het spotten van ganzen. In de buurt van grote Franse steden zijn er verschillende gebieden waar ganzen te vinden zijn en waar vogelliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Franse grauwe ganzen

In de buurt van Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en heeft een aantal mooie parken en tuinen waar vogels kunnen worden gespot. In het Bois de Boulogne, een groot park aan de westkant van Parijs, kunnen ganzen worden gespot. Hier vind je onder andere Canadese ganzen, die gemakkelijk te herkennen zijn aan hun zwarte kop en hals met witte wangen en keel. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten grauwe ganzen en kleine rietganzen te vinden. Deze ganzen komen voornamelijk in de wintermaanden naar Frankrijk om te overwinteren.

In de buurt van Lyon

In de buurt van Lyon, de derde grootste stad van Frankrijk, bevindt zich het natuurgebied La Dombes. Dit gebied bestaat uit duizenden meren en moerassen en is een perfecte plek voor het spotten van ganzen. Hier kunnen verschillende soorten ganzen worden gezien, zoals kolganzen en brandganzen. Kolganzen zijn middelgrote ganzen met een opvallende witte band om hun hals en een zwarte kop en nek. Brandganzen zijn iets groter en hebben een bruinige kleur met een zwarte hals en kop. In La Dombes kun je ook de gans met de roze snavel zien, ook wel bekend als de flamingogans.

In de buurt van Marseille

Marseille is de tweede grootste stad van Frankrijk, ligt het Parc Naturel Régional de Camargue. Dit natuurpark bestaat uit moerassen, meren en zoutpannen en is de thuisbasis van verschillende soorten ganzen. Hier kun je onder andere de grijze gans en de rietgans spotten. De rietgans is een kleine gans met een witte buik en borst en een grijze rug. De grijze gans is groter en heeft een grijze rug en vleugels met een witte buik en borst.

Speciaal voor vogelspotters is er een overnachting mogelijkheid in de buurt, namelijk in het formule 1 hotel Marseille.

In de buurt van Troyes

Het Lac du Der-Chantecoq is een groot stuwmeer in de buurt van de stad Troyes, en staat bekend als een van de beste plekken in Frankrijk voor het spotten van ganzen. Hier kun je bijvoorbeeld de kolgans, brandgans, kleine rietgans en grauwe gans zien. Het meer en de omringende gebieden zijn tevens belangrijke broedplaatsen voor verschillende soorten ganzen. In het voorjaar en de zomer kun je hier dus ook jonge ganzen spotten.

Naast het spotten van ganzen zijn er in Frankrijk ook verschillende beschermingsprojecten voor ganzen en andere vogelsoorten. Zo worden in de Camargue bijvoorbeeld maatregelen genomen om de habitat van de ganzen te beschermen en wordt er samengewerkt met lokale boeren om de ganzen te beschermen tegen jacht en predatie (opgegeten door andere dieren).